περισσότερες πόλεις...

 
(2.89) +1
41-60 ευρώ *
* (τιμή κατά άτομο χωρίς κρασί)
κουζίνα:  wine restaurants
αριθμός κριτικών: 3
+30 2106890238
Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι, Αθήνα
φαγητό
(3.7)
υπηρεσίες
(2.3)
ατμόσφαιρα
(2.7)
14

follow member
ο χωρος φιλοξενος αλλα χωρις επαρκη θερμανση. Το προσωπικο...
κριτική από alexism από topadvisor for web
27/1/2011
συνολικά: 3.3

κόστος: 41-60 ευρώ
φαγητό: 4
υπηρεσίες: 3
ατμόσφαιρα: 3


ο χωρος φιλοξενος αλλα χωρις επαρκη θερμανση. Το προσωπικο εξυπηρετικο, η λιστα κρασιων πλουσια αλλα μονο με εγχωρια κρασια, και το μενου "συνοδευτικο κρασιων" λιτο με καλη ποιοτητα.

παραγγελία: ριζοτο με μανιναρια, αρκετα νοστιμο, tagliata από μοσχάρι Αργεντινής, καυτερο φιλετο.


3

follow member
Θα συγκρίνω την enoteca με αντίστοιχο γαλλικό bistrot στο...
κριτική από georgek από topadvisor for web
4/7/2010
συνολικά: 2.0

κόστος: 26-40 ευρώ
φαγητό: 3
υπηρεσίες: 1
ατμόσφαιρα: 2


Θα συγκρίνω την enoteca με αντίστοιχο γαλλικό bistrot στο παρίσι. Εκεί: τεράστια λίστα κρασιών. Ο sommelier έρχεται για βοήθεια στην επιλογή κρασιού. Εδώ: ο κατάλογος που φέρνουν έχει μόνο ελληνικά κρασιά (όχι τεράστιος). Οι ξένες ετικέτες δεν αναγράφονται στον κατάλογο, ούτε ήρθε κάποιος να μας ενημερώσει για το τι υπάρχει. Εκεί: επιλογή να πάρεις μπουκάλι ή με κάθε πιάτο να έρχεται & διαφορετικό ποτήρι κρασί που ταιριάζει με το πιάτο, διαλεγμένο από τον sommelier Εδώ: επιλογή για μπουκάλι. Επίσης δεν είδα επιλογές για ποτήρι κρασί. Εκεί: ο sommelier δοκιμάζει μια γουλιά από κάθε μπουκάλι που ανοίγεται. Εδώ: ο σερβιτόρος μυρίζει τον φελλό (σωστά), αλλά μέχρι εκεί. Εκεί: το κάθε πιάτο είναι εξαιρετικό, σαν να τρως σε εστιατόριο πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Εδώ: εξαρτάται από το κάθε πιάτο. πχ στο ριζότο με μανιτάρια το ρύζι ήταν σωστά χυλωμένο, αλλά είχε παραπάνω ζουμί από ότι έπρεπε και επίσης είχε κάποιο μυρωδικό που κατά την γνώμη μου αποπροσανατόλιζε το ριζότο από την κλασική ιταλική γεύση (πολύ μέτριο πιάτο), ενώ οι γαρίδες με πουρέ σελινόριζας ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Επίσης να αναφέρω το εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί, την υπέροχη ανάμικτη πράσινη σαλάτα με πολύ φρέσκα λαχανικά και σάλτσα από ξυνοτύρι που της ταίριαζε πάρα πολύ και από γλυκά την καλή mousse σοκολάτας, ενώ απογοητεύει εντελώς η τάρτα λεμονιού, τόσο στην βάση όσο και στην κρέμα. Τέλος ο espresso ήταν πολύ καλός. Ο χώρος είναι παλιά μονοκατοικία με καλή επίπλωση και διακόσμηση, αλλά οι τοίχοι φαίνονται παλιοί και είναι ασυντήρητοι. Το service είναι σε μέτριο επίπεδο, θεωρώ πχ απαράδεκτο σε εστιατόριο που πληρώνεις 50 ευρώ το άτομο με κρασί, την ώρα που κρατάς μαχαίρι και πιρούνι και τρως τα ορεκτικά, να έρχεται η σερβιτόρα και με κινήσεις ταχυδακτυλουργού να σου χώνει τα μαχαιροπίρουνα του κυρίως, κάτω από τα χέρια σου (στο σιωπηλό κιόλας)!!! Θα ξαναπήγαινα; Μόνο αν μάθαινα ότι βελτιώθηκε αρκετά ή ότι έριξε αρκετά τις τιμές ή και τα δύο μαζί (που θα το προτιμούσα πολύ καλύτερα). Πιστεύω ότι έχει δυνατότητες, αλλά κάποια συστατικά χαλάνε την συνταγή!

παραγγελία: σαλάτα, ριζότο, γαρίδες, γλυκά, καφέ


sommelier is Βρίσκομαι στο ΠΟΙΟΤΙΚΟΝ,...
δείτε το προφίλ του sommelier
168

follow member
Για μένα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Να...
κριτική από sommelier από topadvisor for web
22/5/2010
συνολικά: 3.3

κόστος: 41-60 ευρώ
φαγητό: 4
υπηρεσίες: 3
ατμόσφαιρα: 3


Για μένα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Να εξηγήσω... Ο κατάλογος είναι μικρός και σταθερός και έτσι τα πιάτα έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εδώ το φαγητό είναι "συνοδευτικό" του κρασιού μιας και βρίσκεστε σ ένα wine πρώτα και μετά restaurant με μια από τις καλύτερες λίστες κρασιών της Ελλάδας! Θα σας συμβούλευα να αφεθείτε στις οινικές προτάσεις του κ Κώστα Τουλουμτζή ο οποίος έχει μάλιστα εκλεγεί και Πρόεδρος της Πρόεδρος Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων. Το Enoteca αποτελεί σταθμό για την γαστρονομία και ιδίως για το κρασί στην Αθήνα. Η εκτέλεση των συνταγών αγγίζει το τέλειο. Ανεπιφύλακτα προτείνω όλα τα πιάτα που διαρκώς επιλέγω όταν επισκέπτομαι το μαγαζί αυτό: το άψογα χυλωμένο ριζότο, τα αριστουργηματικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα (ότι πρέπει για ένα κόκκινο κρασί), τις πέννες με την απλή αλλά ιδιαίτερα γευστική κόκκινη καυτερή σάλτσα, την απογειωμένη μοσχαρίσια tagliata από μοσχάρι Αργεντινής, την tagliata πάπιας, τα αρνίσια εισαγώμενα παϊδάκια και κυρίως το απόλυτο φιλέτο με κονιακ... Ειδικά το τελευταίο θεωρώ οτι είναι ένα από τα καλύτερα πιατα στην Αθήνα. Στα κρασιά ότι και να πω είναι λίγο. Επιλογές για όλους απ΄ολες τις χώρες και μερικά διαμάντια που έχουμε ανακαλύψει κατά καιρούς συμβουλευόμενοι τον κο Τουλουμτζή. Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα και πολύ ακριβά ξένα κρασιά, όμως γενικώς οι τιμές του στα κρασιά είναι πολύ προσγειωμένες σε επίπεδα ξένων εστιατορίων που σέβονται τον πελάτη τους. Καιι τα γλυκά καλά με την τάρτα λεμόνι να ξεχωρίζει.

παραγγελία: Σχεδόν όλο τον κατάλογο. Ταλιάτες εκπληκτικές και φιλέτο στα MUST


αλλάξτε το avatar σας

το avatar σας έχει προστεθεί με επιτυχία!
υπήρξε πρόβλημα κατά την προσθήκη του avatar σας!
x

τοποθεσία μέρους για Φαγητό ENOTECA

x